Στις στοές της Piazza della Fiera, στο Τορίνο του 1786, μέσα στο ποτοπωλείο του Signor Marendazzo, εργαζόταν ο 22χρονος Antonio Benedetto Carpano. O νεαρός Antonio έγινε, λοιπόν τότε, ο εφευρέτης ποτοποιός ενός εμπνευσμένου παρασκευάσματος.
Βασίστηκε σε μια αρωματική συνταγή των μοναχών της περιοχής του και πειραματίστηκε με ποιοτικό Μοσχάτο κρασί, μπαχαρικά και βότανα, για να δημιουργήσει το ποτό με το όνομα Vermouth.
Προσέξτε, τώρα, πώς κινήθηκε στη σκέψη του ο δαιμόνιος Ιταλός ποτοποιός. Τριάντα διαφορετικά αρωματικά βούτηξε στο κρασί του, για να παραλάβει το έγχυμα, πρόσθεσε αλκοόλ για να το τονώσει και να το σταθεροποιήσει και ζάχαρη για να του γίνει γλυκόπιοτο.
Φλούδες από πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή, τσάι και κανέλα, ρίγανη, δυόσμος και ροδοπέταλα, σανταλόξυλο και δίκταμο, κορίανδρος, χαμομήλι, μοσχολίβανο, μαντζουράνα, φασκόμηλο, βανίλια και αλόη, βιολέτα, κεδρόμηλα, μοσχοκάρυδο, κινίνα και φύλλα της αψιθιάς με το Γερμανικό όνομα Wermut...
Ο νεαρός Antonio μπαίνει δικαιωματικά στην πινακοθήκη των ηρώων της ποτοποιΐας του semipublicface.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου