Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Digestive, please.

Chartreuse, Γαλλία. Μάλλον το διασημότερο μοναστηριακό λικέρ, το οποίο χρονολογείται ήδη από το 1605. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, την πράσινη με αλκοολικό βαθμό 55% και την κίτρινη πιο ελαφριάς γεύσης και αλκοολικού τίτλου. Η συνταγή περιλαμβάνει 135 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά εκχυλισμένα σε μπράντυ. Χαρακτηριστικά: Διάφανο κιτρινοπράσινο χρώμα (ή πράσινο για την πράσινη εκδοχή της) φυσικά αποκτημένο από τα βότανα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του. Στη μύτη ανάμεικτα αρώματα λουίζας, φασκόμηλου, δυόσμου, με υποβόσκουσα μια φαρμακευτική χροιά. Γλυκόπικρες νότες από γλυκόριζα, σαφράν και κάρδαμο στο στόμα, δυνατές για την πράσινη Chartreuse και πιο ήπιες για την κίτρινη.

Chartreuse Martini, η πρόταση της ημέρας, σε εικόνα και συνταγή:
2 ounces vodka,
½ ounce Chartreuse,
mint leaf garnish.
Καλή χώνεψη, γενναίοι μαχητές των εορταστικών οικογενειακών συνεστιάσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου