Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Κοντά στην ώρα.

Πλησιάζει η ώρα ν' ανοίξουμε το βαρελάκι μας. Σε επτά μέρες από σήμερα προγραμματίζουμε τη μετάγγιση. Αρχικά, σε γυάλινα 5λιτρα δοχεία για τη μεταφορά του από την Ιουλίδα στα καθ'ημάς. Στη συνέχεια εμφιάλωση και μετά θα χρειαστεί μια λύση για τη σωστή διατήρηση της σύντομης ζωής των φιαλών μας. 

Διαβάζω σχετικά στο, φιλόδοξο The Complete Guide to Wines and Wine Drinking, πόνημα του Stuart Walton: "None of the technicalities invοlved in the storage and serving of wine needs to be too complicated...Starting a wine collection requires a certain amount of ingenuity now that most of us live in flats of houses without cellars... The two main points to bear in mind are that bottles should be stored horizontally and away from sources of heat... Choose a cool cupboard that's not too high up and where it can rest in peace in the dark."

Δηλαδή, ακριβώς η περίπτωσή μας. Κι αν έχουμε ακόμη απορίες, ακούστε πώς κλείνει ο ειδικός, τα συμπεράσματα του έργου του: "Αt the outset of the 21st century, the world of wine stands as never before on a precipice of uncertainty. Who knows what the next generations will bring?"

Είναι βέβαιο, συμπεραίνω κι εγώ, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο των σύγχρονων οινοποιών. Ή μήπως πάλι δεν είμαστε; Θα δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου