Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ένα παλμικό Εxcalibur 220V.

Σύμφωνα με το θρύλο, ο Αρθούρος, ο μυθικός βασιλιάς της Ουαλίας, διαδέχθηκε το 516 μ.Χ. τον πατέρα του Uther Pendragon και κατατρόπωσε τους επιδρομείς Σάξωνες, όπως και τους συμμάχους τους, Σκώτους και Πίκτες. Επανέφερε τη χριστιανική θρησκεία, έλαβε σύζυγο τη Guinevere και κατέκτησε διαδοχικά πολλά εδάφη, ενώ αστείρευτοι συνεχίζονται οι θρύλοι για τη δράση του.

 Όχι κι άσχημα, ζηλευτές αξιομνημόνευτες επιτυχίες, απόδειξη οι πυκνοί μύθοι που πλέχτηκαν και τα έπη που τραγουδήθηκαν για τα κατορθώματα του αρχετυπικού Βρετανού ηγέτη. Κι όλα αυτά άρχισαν από τη συμβολική ανάσυρση του βαρύτιμου Εxcalibur, του θρυλικού ξίφους με τις υπερφυσικές ιδιότητες, από το βράχο όπου ήταν καρφωμένο. Γιατί η ενηλικίωση ενός νεαρού επίδοξου ηγέτη και η αποδοχή του από τον κύκλο των ακολούθων του περνά συνήθως από μια χειροπιαστή απόδειξη των υπερβατικών ικανοτήτων του.

Σήμερα, με απαιτήσεις στα 220V και ισχύ στα 730W, η ιδανική ηλεκτρική σέγα κατέβηκε από το ακλόνητο ράφι του πανεμπορικού υπερκαταστήματος. Από τα χέρια μου με μια μόνο κίνηση, κατόπιν μιας σύντομης έρευνας αγοράς, με προορισμό να κατατεμαχίσει ξύλα και μέταλλα για τις προσεχείς κατασκευές μου.

 Δεν ξέρω αν η κοφτερή σέγα μου με αναδείξει ηγέτη των ξυλοτεχνών ή αν τα ξυλουργικά μου κατορθώματα τραγουδηθούν ποτέ από τα λαούτα των τροβαδούρων, ξέρω όμως πως ενηλικίωση στην τέχνη και αποδοχή του τεχνίτη, χωρίς τα δικά του εργαλεία στην οπλοθήκη του δεν γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου