Τέσσερις ημέρες αναζητούσα τα μυστικά μιας χειμωνιάτικης μικροαπόλαυσης στα χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Ένα ρακόμελο για το λαιμό, την καρδιά, τη ζεστασιά και την παρέα. Ρώτησα ανθρώπους, έψαξα σε παντοπωλεία, μίλησα με μελισσοκόμους των ελατόδασων και οδηγήθηκα στην απάντηση, χάρι σε μία Κρητική ρίζα του http://www.treislaloun.gr/.
Προμηθεύτηκα τσίπουρο από αγρότες του Μαίναλου, μέλι από τις καστανιές στο φαράγγι του Λούσιου και απαρίθμησα αποκαλύπτοντας(;) ένα ένα τα 13 βότανα και αρωματικά του καλά φυλαγμένου ως τα τώρα μυστικού:
Κανέλλα, γαρύφαλλο, φλούδα πορτοκαλιού, φασκόμηλο, θυμάρι, θρούμπι, βουνίσιο τσάι, κύμινο, γλυκάνισο, βασιλικός, ματζουράνα, φλισκούνι, αψιθιά.
Τώρα ένα γυάλινο μπουκάλι με βαρύ σφαιρικό πώμα περιμένει καθαρό τα πρώτα δείγματα των μειγμάτων μου. Τι να πω, θα βγει ποτό να δυναμώσει το αίμα μας ή αντικουνουπική αλοιφή για όλη την οικογένεια;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου