Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Γαριδούλες για δόλωμα.

Τέρμα τ' αστεία. Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Ένα καλό δόλωμα είναι τα πάντα για ένα καλό ψάρεμα. Και καλό ψάρεμα είναι  αυτό που σε βρίσκει πιο έμπειρο, πιο έτοιμο και πιο ευχαριστημένο από την προηγούμενη φορά.

Λοιπόν, σύμφωνα με διασταυρωμένες γνώμες κρυψίνοων ψαράδων, το καλύτερο (για τη δική μας περίπτωση) δόλωμα για ημερήσιο ψάρεμα από ακτή είναι η ειδικά μαριναρισμένη γαρίδα.

Η θάλασσα προσφέρει τις γαρίδες, η βιομηχανική αλιεία την φρεσκοκατάψυξη, η πείρα προτείνει την επεξεργασία: τις αφήνουμε σε χοντρό αλάτι για να σφίξουν διώχνοντας τα υγρά τους, λαδώνουμε και, τέλος, ζαχαρώνουμε για να αποκτήσουν σώμα και κρούστα.

Μια κρούστα νόστιμη και συμπαγή στο νερό, ελκυστική και αξιόμαχη απέναντι στα γλυκοτσιμπήματα των ψαρούκληδων.

Tip: Με το σουγιαδάκι των ψαρικών μας, τεμαχίζουμε σε μπουκιές, ανάλογες με το στόμα των πελατών που κολυμπάνε κοντά στο αγκίστρι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου