Από τις 00:01 σήμερα, τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου όπως κάθε χρόνο, το Beaujolais Nouveau έφθασε κι ανοίγεται σε όλη τη Γαλλία. Το πρώτο φρέσκο κρασί της χρονιάς σερβίρει τα νεανικά του αρώματα σε ένα αισιόδοξο καθημερινό τραπέζι και στέλνει τον πρώτο χαιρετισμό από τους οινοποιούς της Γαλλίας στους φίλους του κρασιού σε όλον τον κόσμο. Καλή μας χρονιά!
Ειδικά για τη μικροοινοποιΐα του semipublicface, η συνάφεια με το γεγονός είναι διπλή. Γιατί το σταφύλι που έχουμε πατήσει, Μηλέικο ονομάζουν τοπικά την ποικιλία του, είναι ένας μακρινός συγγενής της Γαλλικής ποικιλίας Gamay, που φέρνει το Beaujolais.
Σύμφωνα με αδιασταύρωτες ακόμη πληροφορίες, πρόκειται για κλήματα που έφεραν οι Φράγγοι άρχοντες των νησιών την παλιά εποχή, προκειμένου να καλλιεργούν και να απολαμβάνουν τα δικά τους κρασιά και στην εδώ ζωή τους. Και το Μηλέικο είναι απόγονος των φυτεμένων το Μεσαίωνα αμπελώνων Gamay στις Κυκλάδες.
Ερχόμαστε ξαδέλφια, ανοίγουμε σε ένα μήνα ακριβώς…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου