Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Under the Cajun Moon.

Χαμηλά, στις Νότιες Πολιτείες, στην άλλη πλευρά του πλανήτη πέρα από τον Ατλαντικό, ζει η Louisiana, με το όνομα του 14ου Λουδοβίκου των Γάλλων ιδρυτών της. Πρωτεύουσά της είναι το Baton Rouge, αλλά η καρδιά της χτυπά στη Νέα Ορλεάνη. Τόπος πολλών ανθρώπινων φυλών, παραδόσεων, μύθων και παθών. Τόπος με ψυχή και μυστικά της ζωής και του θανάτου, που μόνο η μουσική της περιοχής μπορεί να αποκαλύψει σε εμάς τους αδαείς, που δεν έχουμε περπατήσει στην Bourbon Street.

Καρναβάλι έχουν τώρα και σ' εκείνα τα μέρη, μια εκτονωτική περίοδο Απόκρεων, με αποκορύφωμα τη Λιπαρή Τρίτη, Mardi Gras, στις 8 Μαρτίου φέτος, παραμονή της έναρξης της Σαρακοστιανής νηστείας. Αυτές λοιπόν τις μέρες μουσική παντού, άνθρωποι μασκοφόροι, άνθρωποι αυθόρμητοι, χορός, κίνηση και καλή διάθεση τρέλας με ένα μεγάλο πρόσκαιρο Χ στις κοινωνικές συμβάσεις.

Δεν λείπει το καλό και πολύ αλκοόλ. Είναι κι αυτά τα φεγγάρια τις νύχτες στο Δέλτα του Μισσισιππή, που κάτι ζητούν για να σου πουν τα μυστικά τους. Επίσημο cocktail της πόλης το Sazerac, προϊόν τοπικής σκέψης και μίξης παραδοσιακών ποτών των πολυεθνοτήτων της περιοχής.

Αυτή είναι και μια πρόταση για τις φετινές Απόκριες στην πόλη μας. Λίγο καλό αλκοόλ και πολύ ανακάτεμα στο ποτήρι (και στους βραδινούς δρόμους) μέχρι να σμίξουν τα αρώματα και να έρθουν οι γεύσεις, που θα ξεκλειδώσουν τα δικά μας μυστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου