Σσσσ... απόψε τυροκομούμε, στην πιο ευφάνταστα μικροσκοπική εργαστηριακή κλίμακα. Τη σπιτική κλίμακα της ανάγκης, του πρωτάρη τυροκόμου που βρίσκει το απαραίτητο συστατικό του χρόνου και αναζητά τα υπόλοιπα της συνταγής: γάλα, που τελειώνει στο χάρτινο κουτί, ψαλίδι να κοπεί η βαμβακερή γάζα, etc. Εμπειρία επίσης για το εγχείρημα καμμία, εκτός βέβαια από την πλούσια του πρόθυμου δοκιμαστή.
Τώρα, η φωτογραφία ανθίζει, όπως η γεύση του γαλακτερού πιπεράτου αποψινού τυριού στον ουρανίσκο. Θέμα της εικόνας, ας μην απατάται κάποιος, το άσπρο μαλακό τυρί στο βάθος του μπλε γυάλινου μπωλ. Όλα τα άλλα είναι το ντεκόρ των συναισθημάτων.
Κατόπιν της πρώτης ήδη δοκιμής, λίγο αλάτι και παραλλαγές στα αρωματικά μπαχαρικά, θα ήταν η προσωπική μας συμβολή, για την επόμενη φορά, στην ασφαλή συνταγή του γαλλικού πρωτοτύπου. Η συνταγή μας. Και... καλή σας όρεξη!
Τώρα, η φωτογραφία ανθίζει, όπως η γεύση του γαλακτερού πιπεράτου αποψινού τυριού στον ουρανίσκο. Θέμα της εικόνας, ας μην απατάται κάποιος, το άσπρο μαλακό τυρί στο βάθος του μπλε γυάλινου μπωλ. Όλα τα άλλα είναι το ντεκόρ των συναισθημάτων.
Κατόπιν της πρώτης ήδη δοκιμής, λίγο αλάτι και παραλλαγές στα αρωματικά μπαχαρικά, θα ήταν η προσωπική μας συμβολή, για την επόμενη φορά, στην ασφαλή συνταγή του γαλλικού πρωτοτύπου. Η συνταγή μας. Και... καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου