Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Προπόνηση επί χάρτου.

Επειδή η τέχνη της κατεργασίας του ξύλου είναι η τέχνη του να βγεις σώος από τις μάχες με τα εργαλεία κοπής, χρήσιμη είναι πάντα η μόνιμη υπενθύμιση στους φιλόδοξους ξυλοπολεμίτες: τη νίκη φέρνουν μόνο όσοι επιστρέφουν ασφαλείς κι όχι δυστυχώς εκείνοι που χάνονται ή τραυματίζονται στα μισά της προσπάθειας. 

Κι αφού το πριόνι είναι το θεμελιώδες εργαλείο της ξυλοκομικής, μια γερή σχετική προπόνηση προτείνεται σήμερα για τη συγκομιδή εμπειριών και την κατάκτηση τεχνικών αποδοτικής και ασφαλούς εργασίας. Και απευθύνεται, απ' ότι φαίνεται, ακόμη και στον άνθρωπο με τη γραβάτα δεμένη πάνω από το καρώ πουκάμισο του ξυλοκόπου και με τα γυαλιά, ενθύμιο των θεωρητικών μελετών, να εστιάζουν τώρα στην ακριβή οδήγηση της πρακτικής ασχολίας.

Έτσι κι αλλιώς, η εξάσκηση με το ψαλίδι πάνω στο χαρτί είναι από μόνη της διασκεδαστική και ωφέλιμη. Και διδακτική, όπως η στάση του πιστού άσπρου φίλου - φύλακα της εικόνας, που στέκεται πάντα εκεί, πρόθυμος να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια και να γαυγίσει θριαμβευτικά με το όποιο ασφαλές αποτέλεσμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου