Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Κοκκινιστό με τζίντζερ.

Χταποδάκι, μαγειρευτό με έναν άλλο, άλλο τρόπο, όπως φαίνεται ότι το συνηθίζουν εκεί στον Μαυρίκιο. Στη νησιωτική χώρα του Νότιου Ινδικού, λίγο ανατολικά της Μαδαγασκάρης.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1. ένα χταπόδι, λίγο λιγότερο από κιλό.
2. έξι κουταλιές ελαιόλαδο.
3. δύο ψ/κομμένα κρεμμύδια.
4. μιάμιση κουταλιά του τσαγιού τζίντζερ και σκόρδο, τριμμένα και ανακατεμένα.
5. ελάχιστο αλάτι.
6. θυμάρι και ψ/κομμένος μαϊντανός.
7. δύο τρίτα κιλού ψ/κομμένες ντομάτες.
8. πράσινες καυτερές πιπεριές (κατά το δοκούν).

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ:
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τα συστατικά: 3, 1, 4, 5, 6. Ανακατεύουμε, αφήνουμε επί 15 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει το χταπόδι. Προσθέτουμε έως 2 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για να μαλακώσει.
3. Προσθέτουμε τα συστατικά 7, 8 και ίσως πολύ λίγο επιπλέον 5. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος μας, και ανακατεύουμε πότε πότε μέχρι να δέσει η σάλτσα, χωρίς να κολλήσει κάτω ανεπιθυμήτως.
4. Όταν γίνει καλά το φαγητό και βγει λίγο από το λαδάκι στην επιφάνεια του, τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και του προσθέτουμε λίγο από το συστατικό 6.

Σερβίρεται με τηγανητό ρύζι. Στην εικόνα το τηγάνισμα του ρυζιού, για το οποίο δεν έχω άλλες πληροφορίες. Για το χταπόδι όμως, ξέρω ότι πιάστηκε χθες και περιμένει κατάψυκτο, μια καλή καλή ιδέα για ένα νόστιμο πιάτο.

2 σχόλια:

  1. και πότε μας κάνεις το τραπέζι είπαμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέω να δοκιμάσω πρώτα για σιγουριά τη συνταγή και αν βγει πετυχημένο το "τραπέζι", οι προσκλήσεις θα αναρτηθούν στην ετικέτα: ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή