Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Mirror, mirror on the wall...

Καλοκαίρι που πέρασε το περσινό και άφησε πίσω του τα σημάδια των απολαύσεών του. Στις νησιώτικες μέρες των διακοπών, κάποια μικρά θέματα απασχόλησαν το μυαλό και τα χέρια μας. Θυμήθηκα, λοιπόν, σήμερα τον καθρέφτη του μικρού καθιστικού. Χρειαζόταν τότε την επέμβασή μας σε όλα, μα όλα του, τα σημεία.

Διατηρήθηκε μόνο το ξύλινο πλαίσιο. Ξύλινο από πραγματικό ατόφιο γερό ξύλο. Αλλάχτηκε αρχικά το τζάμι, που είχε ραγίσει εγκάρσια. Σ' έναν Αθηναίο επαγγελματία του είδους, βρέθηκε και κόπηκε με ακρίβεια ένα νέο κομμάτι χρωματιστού καθρέφτη αποχρώσεων. Τα στηρίγματα με το παλιό σχοινάκι στην πίσω πλευρά αφαιρέθηκαν και τοποθετήθηκε για ασφάλεια "αλυσιδάκι πολυελαίου", σύμφωνα με την πρόταση των ειδικών. Αγοράστηκε κι αυτό μαζί με τα νέα εξαρτήματα ανάρτησης, από κατάστημα σιδηρικών ειδών της Ερμούπολης.  

Τέλος, ελαιοχρωματίστηκε επιμελώς στην αυλή του σπιτιού στην Ιουλίδα, με τη φροντίδα να διασωθούν οι ασημένιες λεπτομέρειες του εσωτερικού πλαισίου και με την επιθυμία να αλλάξει προς το επιβλητικότερο ο τόνος των χρωμάτων του.

Τώρα, μας κοιτάζει κατακόρυφος και απαντά στα ερωτήματα της ματαιοδοξίας μας, ανανεωμένος σε όψη και με αντανακλαστικά, σαφώς διαυγέστερα από το πρόσφατο θολό παρελθόν του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου