Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Origami run.

Ένα low level - big size origami project έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες στο φτωχικό μας. Πρώτη ύλη, τα κενά και πεπλατυσμένα χαρτοκιβώτια που περισσεύουν στην πίσω αυλή του συνοικιακού υπερπαντοπωλείου. Θέση μου ο καναπές του -για λίγο ακόμη- διαμερίσματός μας και εργαλεία μου το ψαλίδι και η φαρδιά κολλητική ταινία συσκευασίας. Στόχος του project, να κολληθούν και να επαναποκτήσουν κενό όγκο τα χαρτοκιβώτια για να αντέξουν στο βαρύ υπό μετακόμιση φορτίο.

Το φορτίο είναι κυρίως απ' το ίδιο υλικό, το χαρτί. Βιβλία, βιβλία, βιβλία... Τα οποία στοιβαζόμενα στα χ/κιβώτια γίνονται ασήκωτα και μετά βίας σωρεύονται σε αναμονή του Σαββατιάτικου μεταφορέα.

Μαρκαδόρος ανεξίτηλης γραφής σημειώνει εξωτερικά το περιεχόμενο και τον παραλήπτη χώρο: υπνοδωμάτιο, υπνοδωμάτιο, καθιστικό κ.λ.π. Παρηγοριά για τις στιγμές της κόπωσης, η ελπίδα ότι η μοναστικού χαρακτήρα επαναληπτική εξάσκηση θα με εξυψώσει μια μέρα στο επίπεδο του δημιουργού μιας λεπτής χαρτοδιπλωμένης κατασκευής όπως αυτής στην ελεύθερα εκτυπώσιμη εικόνα.

Και το χάρτινο άρωμα από το επίσης χάρτινο τριανταφυλλάκι θα μου θυμίζει τις μυρωδιές από: γιορτές λουλουδιών, λεμόνι, λεβάντα, πρωινή δροσιά και τα σχετικά που ακόμη αναδύουν οι πόροι των κιβωτίων, ως παντοτινή υπόμνηση του αρχικού τους εμπορικού φορτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου