Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Τρύγος 2011.

Έγινε. Και φέτος. Η μικροοινοποιΐα μας ολοκλήρωσε με επιτυχία το 1ο στάδιο του 2ου κύκλου λειτουργίας της. Τα σταφύλια μας κατέβηκαν από την κληματαριά, αποβοστρυχώθηκαν, πατήθηκαν και πιέστηκαν στις ιδιόκτητες φορητές εγκαταστάσεις μας. Οι ιδιοκατασκευές μας (πατητήρι, κάδος μούστου και πιεστήριο) λειτούργησαν άψογα.

Η περυσινή εμπειρία έδωσε φτερά στην παραγωγικότητά μας, αφού όλα έγιναν στο μισό χρόνο από την προηγούμενη φορά. Βέβαια, τα σταφύλια, λόγω μάλλον χρονιάς, ήταν κατά το 1/3 λιγότερα. Καθώς, όμως, ο Οκτώβρης είναι πια εδώ, τα σάκχαρα μετρήθηκαν και έδωσαν υπολογισμό για γράδα γεμάτα 13%.

Ο μούστος μας τώρα βράζει. Ελπίζω μόνο να κοιμηθεί σε λίγες μέρες γλυκά γλυκά και να μην υποφέρει από τα περσινά bitter and sour dreams.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου