Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εχθροί εντός των τειχών.

They live. Ζουν ανάμεσά μας. O J.Carpenter αποκάλυψε την ύπαρξή τους με ένα ζευγάρι γυαλιά της αλήθειας. Και ο ήρωας της fiction ταινίας του 1988 καταδίωξε με ευσυνειδησία τα διπρόσωπα παράσιτα για να αποκατασταθεί επί της οθόνης η τρωθείσα τιμή της ανθρωπότητας.

Εμείς, που κοιτάμε αυτές τις μέρες τα γυάλινα μπουκάλια των 750ml στην αποθήκη μας, αναρωτιόμαστε επίσης ποιό μικροσκόπιο θα μας αποκάλυπτε τα μικροόντα που φωλιάζουν εκεί και καιροφυλακτούν να επιτεθούν στο κρασί μας.

Γιατί πλησιάζει η μέρα που θα ανοίξουμε τα δοχεία ωρίμανσης και θα χρειαστούμε να εμφιαλώσουμε για τους σκοπούς της λαϊκής κατανάλωσης. Αν, λοιπόν, δεν πλύνουμε και δεν αποστειρώσουμε τα μπουκάλια μας, τότε το κρασί μας θα υποστεί επίθεση μικροοργανισμών που θα το αλλοιώσουν και θα το υποβαθμίσουν. Όπως συνέβη και με τα ανυποψίαστα θύματα - γήινους στην αλληγορία του They live.

Ας βάλουμε, λοιπόν, από τώρα τα γυαλιά μας κι ας φροντίσουμε να έχουμε καθαρά τα μπουκάλια του κρασιού. Γιατί μπορεί και να τα χρειαστούμε σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου