Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Οι καρέκλες.

Άψογη η στήριξη, η στοίβαξη και η περιτύλιξη. Όλα γραμμικά, επίπεδα και αλληλένδετα. Ο επαγγελματίας επιδεικνύει ανεπιτήδευτα την άνεση της εμπειρίας του. Που παρακάμπτει και τους υπαρκτούς περιορισμούς του. Ημιφορτηγό ΙΧ, θέσεις καθημένων 21, θέσεις ορθίων 39 στην οροφή.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η ταλάντευση.


Σταθμευμένο στις παρυφές του οικιστικού ιστού της πόλης, ταλαντεύεται μεταξύ ακινησίας και κίνησης. Προορίζεται να ασκεί το μεταφορικό του έργο όταν είναι στέρεα πακτωμένο στο έδαφος και να ηρεμεί μόνο κατά τη μετακίνησή του από τόπο σε τόπο. Έτσι, αραγμένο δίπλα στη μάντρα δείχνει ήσυχο, αλλά για σκέψου να το σκαρφαλώσουν δυο πιτσιρίκια... 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Toujours Nouveau!

Belle couleur, d'un beau rouge rubis. il sent bon le raisin frais et les petits fruits rouges. Tendre et fruite, il vous apportera au palais le plaisir d'un excellent primeur. 

Που θα πει ότι, όπως κάθε τρίτη στη σειρά ημέρα Πέμπτη του μηνός Νοεμβρίου είναι σήμερα στη διάθεση μας το φρέσκο φρέσκο καινούριο νέο κρασί της φετεινής χρονιάς των οινοποιών του μικρού χωριού του πλανήτη Γη.

Δώρο της γης το σταφύλι, κόπος των ανθρώπων το κρασί, χαρά της ζωής ένα κόκκινο μικρό ποτήρι.

Το semipublicface σπεύδει, όπως κάθε χρονιά, να προμηθευθεί εγκαίρως το μπουκάλι του για να ευχηθεί απόψε με μία πρόποση στην υγεία  όλων μας.

Πάντα να είναι νέο το αποψινό κρασί, πάντα να είναι παντοτινά τα καλά νέα για τους Γήινους. Και του χρόνου!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το βαρελάκι αίνιγμα.

Έχω ένα βαρελάκι, που έχει δυο λογιώ κρασάκι. Τι είναι;

Φέτος, είναι το βαρελάκι μας. Που, αφού ολοκλήρωσε τη ζύμωση του φυσικού μούστου από τζιώτικο σταφύλι, έμεινε ξαφνικά άδειο και ανήσυχα ήσυχο. Ο ήδη ζυμωμένος μούστος απολασπώθηκε και εμφιαλώθηκε σε γυάλινες μπουκάλες για να ωριμάσει ως κρασί.

Τότε, προέκυψε η ανανεωτική ιδέα να μπει και δεύτερος μούστος για ζύμωση. Συμπτώσεις και καλές φιλίες συνέδρασαν, οπότε νέος γύρος δράσης ξεκίνησε. Ο μούστος, αυτή τη φορά, ήταν από σταφύλια ποικιλίας Βερτζαμί. Μια ποικιλία, που έφτασε στη Λευκάδα στα τέλη του 17ου αιώνα από την ισχυρή για λίγο ακόμη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας.  Όπως και το Μηλέικο της Τζιας, του αρχικού μας μούστου, έχει Γαλλική καταγωγή, φερμένο από τους άρχοντες Φράγκους.

Ελπίζουμε, λοιπόν, φέτος, όταν ο χειμώνας ωριμάσει, να γίνουν από την μικρο-οινοποιία μας δυο μικρο-οίνοι με Γαλλο-Ιταλική καταγωγή και συγγενική σχέση. Μέχρι, τότε, το βαρελάκι μας θα παραμένει ένα αίνιγμα.