Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

Ωραία! Όλα εντάξει. 
Η φωλιά μας, με τον κωδικό mICROhOME1 αναρτήθηκε. Πλήρης εξοπλισμού, αλφαδιασμένη και σταθερή, με νοστιμιές για τους πρώτους (;) ενοίκους και προσανατολισμό ΒΑΑ στην πιο ασφαλή και ήσυχη γωνιά του μπαλκονιού μας. Αποτελεί το πρώτο χειροπιαστό από τα ξυλοτεχνήματα που έβαλα μια μέρα σκοπό, όταν σημείωνα, στο: Μινιατούρες σε φυσικό μέγεθος.:

"΄Ετσι, σκέφτομαι να ξεκινήσω κι εγώ την ταπεινή ξυλοτεχνική μου προσπάθεια, κατασκευάζοντας ξύλινους χώρους αληθινής ζωής σε μικροσκοπικές διαστάσεις. Κούκλες, πουλάκια, ζωάκια του κήπου, ελάτε να κατοικήσετε, για το χατήρι ενός χαδιού από το αβρό χέρι μιας πριγκίπισσας."

Κι αν θυμάμαι αυτό που σκέφτηκα στην αρχή και το μετράω τώρα που έφτασα στην άλλη άκρη είναι γιατί έχω μάθει πια πως είναι πολύ σπουδαίο στη ζωή να μπορείς να φτάνεις στο τέρμα των προσπαθειών. Όποιο κι αν είναι αυτό. Όποτε κι αν έρθει. Αρκεί να μη μένει η προσπάθεια στη μέση. Σωστά, πριγκίπισσα;

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Άνοιξε σουσάμι!

Ετοιμαζόμαστε σύντομα για τα θυρανοίξια της κατοικίας των φτερωτών συγκατοίκων μας. Η ξύλινη φωλιά είναι έτοιμη. Μόνο η ανάρτηση στον τοίχο μένει. Κι αν δε μας έπιανε απόψε το βράδυ, θα είχε γίνει κι αυτό, αφού το σημάδι στον τοίχο για το δράπανο έχει κιόλας μπει με μαύρο μολύβι.

Λίγα ξερά χόρτα από αγρούς της Αττικής σχηματίζουν ένα φιλόξενο δάπεδο στο μάτι τουλάχιστον για την πρώτη εντύπωση. Μετά, ας τα ξαναδιακοσμήσουν όλα οι φιλοξενούμενοι, όπως τους βολεύουν. Η στέγη βιδώθηκε στέρεα και μπορεί πάντα να ξανανοίγει για έλεγχο και αποκατάσταση απροόπτων.

Και βέβαια, ως ένα άλλο αθώο δόλωμα, σπάρθηκαν στη φωλιά σπόροι από σουσάμι και κουκουνάρι για να συνεννοηθούμε εξαρχής με τους νέους (;) γείτονες. Τέτοια και άλλα μεζεδάκια θα σερβίρονται τακτικά με γνώμονα την ανταλλαγή φιλίας και βέβαια τη σωστή διατροφή:

Πρωτεΐνες, λίπος, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, φώσφορος, σίδηρος,μαγνήσιο, ψευδάργυρος, σελήνιο, βιταμίνες Β και E, αμινοξέα, συγκαταλέγονται στα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά του σησαμιού και μάλλον καλό θα κάνουμε. Στα πουλάκια μας.

Σε μια δυο μέρες λοιπόν, το σουσάμι θα ανοίξει τις πόρτες του και θα καλέσει τους τολμηρούς. Μένει να περιμένουμε τη συνέχεια...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ογκομέτρηση, η.

Ξαναπιάνουμε μετά από καιρό, κοντά τώρα στο θερινό ηλιοστάσιο, το νήμα που διατρέχει τις στιγμές προσωπικής μικροδημιουργίας. Το νήμα που οδηγεί από την αιτία στο αποτέλεσμα, από την επιθυμία στην απόλαυση.

Καιρός, το καλοκαίρι, με τους ήλιους και τα μελτέμια του, την άμμο και τα νερά του, για να ξαναμετρηθούμε. Με τις δυνάμεις και με τις επιθυμίες μας. Και πιάνουμε τώρα, από το χάρτινο σύμπαν, το ειδικό όργανο μέτρησης όγκου, ένα κυλινδρικό σκεύος από κασσίτερο χωρητικότητας ενός λίτρου. Κατάλληλο για ασυμπίεστα ρευστά, με ασφαλή λαβή και ευσταθή βάση.

Λίτρο - λίτρο ξαναμετριέται το κρασί, το λάδι, το νερό, το γάλα, τα υλικά. Λίτρο - λίτρο ξανακερδίζεται και ο χώρος των επόμενων βημάτων, των νέων ταξιδιών.