Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Άνοιξε σουσάμι!

Ετοιμαζόμαστε σύντομα για τα θυρανοίξια της κατοικίας των φτερωτών συγκατοίκων μας. Η ξύλινη φωλιά είναι έτοιμη. Μόνο η ανάρτηση στον τοίχο μένει. Κι αν δε μας έπιανε απόψε το βράδυ, θα είχε γίνει κι αυτό, αφού το σημάδι στον τοίχο για το δράπανο έχει κιόλας μπει με μαύρο μολύβι.

Λίγα ξερά χόρτα από αγρούς της Αττικής σχηματίζουν ένα φιλόξενο δάπεδο στο μάτι τουλάχιστον για την πρώτη εντύπωση. Μετά, ας τα ξαναδιακοσμήσουν όλα οι φιλοξενούμενοι, όπως τους βολεύουν. Η στέγη βιδώθηκε στέρεα και μπορεί πάντα να ξανανοίγει για έλεγχο και αποκατάσταση απροόπτων.

Και βέβαια, ως ένα άλλο αθώο δόλωμα, σπάρθηκαν στη φωλιά σπόροι από σουσάμι και κουκουνάρι για να συνεννοηθούμε εξαρχής με τους νέους (;) γείτονες. Τέτοια και άλλα μεζεδάκια θα σερβίρονται τακτικά με γνώμονα την ανταλλαγή φιλίας και βέβαια τη σωστή διατροφή:

Πρωτεΐνες, λίπος, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, φώσφορος, σίδηρος,μαγνήσιο, ψευδάργυρος, σελήνιο, βιταμίνες Β και E, αμινοξέα, συγκαταλέγονται στα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά του σησαμιού και μάλλον καλό θα κάνουμε. Στα πουλάκια μας.

Σε μια δυο μέρες λοιπόν, το σουσάμι θα ανοίξει τις πόρτες του και θα καλέσει τους τολμηρούς. Μένει να περιμένουμε τη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου