Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

O ονειροπόλος.

Κάπου κάποτε στην άγρια δύση, μια άμαξα διέσχιζε τα ατελείωτα βοσκοτόπια. Μια άμαξα με οδηγό έναν πιονέρο, αποφασισμένο να αντιμετωπίσει το άγνωστο κατάματα. Κατάματα αντιμετωπίζει κι ο σημερινός οδηγός το άγνωστο που ξεπροβάλλει εμπρός, στα ατέλειωτα δρομολόγια των μοναχικών αυτοκινητοδρόμων.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

O απαρατήρητος.

Ένα με το τοπίο, πράσινο στο πράσινο, χάνεται στα μάτια μας η βαρύτητα της εικόνας. Ζωοτροφές ή κάποια υπενθύμιση προς όλους μας για την υπεροχή της φύσης πάνω στην τεχνολογία, πάνω στις ανθρώπινες φιλοδοξίες; 

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Ο ανυψωτής.

Πήγε να μας ξεφύγει. Απομακρύνθηκε μέσα στο θολό πρωινό κόντρα φως, αλλά δεν τα κατάφερε τελείως. Ο όγκος, η χάρη της επινόησης, η επίδειξη ταλέντου επιβραβεύονται από το Φωτοδρόμιο για άλλη μια φορά. Χαίρε ανυψωτή, οι ουρανοί είναι δικοί μας.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ο ενσωματωμένος.

Το όχημα μέσα στο όχημα, η διπλή δουλειά του βιοπαλαιστή. Όταν το επάνω γεμίσει (ή ενδεχομένως όταν αδειάσει) τότε φορτώνεται στο κάτω. Το δεύτερο αδειάζεται με τη σειρά του, μόλις ο κύκλος κλείσει και χρειαστεί να επαναληφθεί. Ό,τι φορτώνω, ξεφορτώνω, ό,τι ανεβάζω κατεβάζω, ό,τι γεμίζω αδειάζω. Απλό.   

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ο καθισμένος.

Από τα βάρη της ζωής, από τις μάταιες (;) επιλογές, από τους περιορισμούς της πόλης, ήρθε και κάθισε ο άνθρωπος, σταματημένος πρόσκαιρα στα μισά της αέναης κίνησης των αυτοκινητόδρομων μεταφοράς προσωπικού και εμπορευμάτων. Πρώτη και συνεχίζουμε.